Back to top

1848/1849 és Pozsony – magyar nyelvű séta

0.00 €/Fő
Csoportos jelentkezés

Feliratkozás

Iratkozzon fel és email-ben értesítjük új időpontjainkról.

Pozsony 171 évvel ezelőtt, 1848 tavaszán is nagyon fontos szerepet játszott Magyarország életében. Itt ülésezett a rendi országgyűlés, amely az úgynevezett törvényes forradalmat elindította. Pozsonyban mutatta be Kossuth Lajos Batthyány Lajost, az ország miniszterelnökét. E városban alakult meg a felelős magyar minisztérium, azaz a függetlenedni akaró Magyarország kormánya. Magyar nyelvű sétánk során felkeressük az 1848/1849-es időszakhoz kötődő legfőbb emlékhelyeket.
Időpont: 2019. március 16. (szombat), 14.00
Tartam: 2,5 óra
Találkozási hely: Námestie Ľudovíta Štúra, a Cafe Propeler előtt.

További részletek válaszlevelünkben!

A SÉTA INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT, és minimum 15 fő részvétele esetén valósul meg. Regisztrálni KIVÉTELESEN NEM A SZÖVEGTŐL JOBBRA LÁTHATÓ GOMBOK SEGÍTSÉGÉVEL, hanem a korpasarpad [at] outlook.com címre írt e-mailben szükséges. Egy személy legfeljebb három résztvevőt jelenthet be (magát is beleértve). Tüntesse fel, hogy – saját magát is beleértve – hány személyt jelent be! Köszönjük! A sétán részt vevők maximális létszáma 50 fő.
Szállással, parkolással stb. kapcsolatban nem áll módunkban tanácsadással szolgálni, ezt  a résztvevőknek egyénileg kell megoldaniuk!

Fotó: a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás archívuma

 

Idegenvezető: 
Korpás Árpád

Pozsonyi, szlovákiai, cseh- és magyarországi idegenvezető. Az egykori magyar helyettes fő- és koronázóváros történelmével, értékeivel foglalkozó Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alelnöke. A vele készült egyik interjút itt olvashatja. 

Hozzászólások

  CCCCC   BBBBB    BBBBB     QQQQQ   FFFFFFF 
CC C BB B BB B QQ QQ FF
CC BBBBBB BBBBBB QQ QQ FFFF
CC C BB BB BB BB QQ QQ FF
CCCCC BBBBBB BBBBBB QQQQ Q FF
Adja meg a biztonsági kódot.